Den här underbara rabarberkakan är helt underbar. Kombinationen mellan de mjuka rabarbernas syrliga smak och den milda och gräddiga konsistensen från den italienska färskosten smakar himmelskt ljuvligt i munnen. Kardemumman ger kakan ett litet sting men går givetvis att hoppa över om man inte vill ha med kryddan.
Ingredienser
Ca 500 g rabarber
100 g smör
4 ägg
3 dl råsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemummakärnor (kan uteslutas)
2 tsk vaniljsocker
Mascarponeglasyr
50 g rumstempererat smör
200 g mascarpone
2,5 dl siktad florsocker
2 tsk vaniljsocker
River skal av en citron
100 g smör
4 ägg
3 dl råsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemummakärnor (kan uteslutas)
2 tsk vaniljsocker
Mascarponeglasyr
50 g rumstempererat smör
200 g mascarpone
2,5 dl siktad florsocker
2 tsk vaniljsocker
River skal av en citron
1. Börja med att förbereda rabarberna genom att skala och skära dem i lagom stora bitar. Smörj och bröa en springform (ca 24 cm i diameter). Sätt ugnen på 200 °C.
2. Smält matfettet och låt svalna.
3. Vispa sedan ägg och socker vitt och pösigt. Rör sedan ner rabarberna och matfettet i äggsmeten.
4. Blanda de torra ingredienserna med varandra och rör även ner dem i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda i ca 30 minuter.
Till glasyren
1. Rör matfettet och övriga ingredienser till en tjock och jämn glasyr. Bred på glasyren på kakan när den svalnat helt.
Klart! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar