torsdag 9 februari 2012

Chokladcupcakes med härlig chokladfrosting

Chokladcupcakes, man provar recept efter recept i försök att hitta det perfekta. Oftast har man otur och blir besviken då cupcakesen antingen blir för torra och smuliga eller också alldeles tråkiga och smaklösa. Detta chokladcupcakesrecept har länge varit min "the one" som jag alltid har kommit tillbaka till. Letar man efter sega och kladdiga cupcakes så är detta inget lämpligt recept. Detta recept ger saftiga och söta muffins med kraftig  chokladsmak (extra mycket kakao + bitar av mörkchoklad). Älskar man choklad så garanterar jag att detta recept inte kommer göra er besvikna :D.


ca 12 st
4 dl vetemjöl
2.5 dl socker
4 tsk bakpulver
1.5 dl kakao
3 tsk vaniljsocker
2 krm salt

125 g smör
2 medelstora ägg
2 dl mjölk
150 gram choklad (Marabous
ljusa eller mörka funkar bra)

Frosting
50 g mjukt smör
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
0.5  dl kakao
100 g phiadelphiaost

1. Sätt ugnen på 175 °C.  Hacka chokladen grovt. Blanda de torra ingredienserna.
3. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa till en jämn smet. Tillsätt sedan mjölken.
4. Blanda i de torra ingredienserna  tills smeten blir tjock jämn. Fördela smeten i 12  ganska så höga muffinsformar. Peta i några chokladbitar i varje cupcake. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt cupcakesen svalna.
5. Rör medan alla ingredienser till frostingen till en slät kräm . Bred eller spritsa ut frostingen på cupcakesen och garnera med t ex strössel.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hur mycket smör ska man ha i smeten? Det står bara hur mycket man ska ha i frostingen...

Anonym sa...

Ja, det vill jag också gärna veta =)

Renée sa...

Jag ber så hemskt mycket för mitt sena svar och för att jag glömt skriva ner hur mycket smör man ska ha i. 125 gram ska det vara :)! Mvh Renée

Anonym sa...

Jättegoda verkligen, Rik chokladsmak och inte alls så söta och inte för kladdiga eller för torra som vanliga chokladmuffins brukar vara! Bjöd på dessa igår kväll när några vänner kom över. Uppskattades lika mycket av dem som av mig. Ska göras om fler gånger! Fin blogg har du också!