tisdag 27 mars 2012

Citron och jordgubbscupcakes med härlig vitchokladglasyr

Jag hemskt ledsen för den dåliga uppdateringen, har haft mycket plugg och jobb på schemat på senaste tiden och bloggen har inte varit prio1. Här kommer iallafall ett recept på himmelskt goda och saftiga citron och jordgubbscupcakes. Smakerna känns som mest när cupcakesen har fått stå i kylen över natten. Har fått många komplimanger för dessa cupcakes så testa gör dem! :)
12 cupcakes
Ingredienser
200 gram rumstempererat smör
2 1/2 socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl citronsaft
Rivet skal av en citron
1 liter jordgubbar
 

Vitchokladglasyr
100 gram Philadelphia cream cheese
25 g margarin
2 msk vaniljsocker
100 g vit choklad
1/2 paket florsocker
önskad mängd röd karamellfärg
Strössel
 1. Sätt ugnen på 175 °C. Förbered jordgubbarna genom att skära dem i lagom stora bitar. Riv citronskalet fint.
2.Börja med att vispa smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
 3.Vänd sedan citronsaften, citronskalet och jordgubbarna försiktig ner i smeten och rör om. Fyll muffinsformarna ca 2/3 med smet och grädda dem mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna!
  
4. Vispa alla glasyringredienser i en bunke till en slät, nästan krämig glasyr och spritsa eller bred över muffinsarna. Klart! :)
 :)

Inga kommentarer: