Är ni som jag och älskar kryddiga kakor så måste ni testa att göra denna underbart goda och saftiga morotskaka med extra mycket smak av kryddorna kanel, kardemumma, ingefära och muskot. För en mer aromatisk smak har jag även haft i dubbelt så många delar farinsocker än vanligt strösocker. Tänk dock på att kakan inte blir lika söt med farinsocker eftersom det inte är lika mycket raffinerat som vitt socker. Man kan skippa farinsockret och endast köra på vanligt vitt om man vill, då blir kakan sötare. Jag har även tillsatt hackade valnötter för en saftigare kaka.
Och frostingen... Den där ljuvliga krämen som smälter i tungan så att man blir helt tokig!!!!!! Frosting det är grejer det, och massvis av det ska det vara också! :D
Jag har använt mig av klassiska ingredienser men även här tillsatt extra mycket limesaft och skal för den perfekta smakbrytningen.
Glöm alla torra och tråkiga morotskakor och testa mitt recept med extra mycket av allt! You're gonna love it! I promise! ;)
Ca 12 bitar
Kakan
3 ägg
2 dl brunt farinsocker
1 dl strösocker
4 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 tsk malen kanel
2 tsk kardemumma
1 tsk ingefära
1/2 tsk mald muskot
1 krm salt
1.5 dl hackade valnötter
5 dl finrivna morötter
2 dl solrosolja (raps funkar bra det med).
Limefrosting
100 g smör eller margarin
150 g Philadelphia
5 dl florsocker
1 tsk vaniljessens
Finrivet skal och saft av en lime
1. Börja med att sätta ugnen på 150 °C och smörj och bröa en springform (24 cm i diameter)
2. Förbered morötterna genom att riva dem fint, och hacka nötterna (inte för grovt).
3. Vispa socker och ägg pösigt.
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggsmeten tills smeten blir klumpfri.5. Rör ner oljan och valnötterna och till sist de finrivna morötterna tills smeten blir jämn.
6. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 50 minuter.
7. Låt kakan svalna
8.Förbered under tiden frostingen genom att vispa alla ingredienser till en klumpfri kräm.
9. Bred frostingen över morotskakan
And you're done!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar