Kokostoscakaka eller "falsk tosca" som det också burkar kallas består av seg kladdkaka och ett sött kokostoscatäcke - jättegod och snabb att göra :).
Kaka:
200 g smör
4 st ägg
5 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
Nypa salt
Kokostoscatäcke
200 g kokosflingor
1 dl ljus sirap
1 tsk vanillinsocker
2 dl strösocker
1.5 dl vispgrädde
75 g smör
200 g smör
4 st ägg
5 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
Nypa salt
Kokostoscatäcke
200 g kokosflingor
1 dl ljus sirap
1 tsk vanillinsocker
2 dl strösocker
1.5 dl vispgrädde
75 g smör
1. Förbered först en långpanna genom att klä den med bakplåtspapper och sätt ugnen på 200°C.
2. Smält smör och låt svalna. Blanda de torra ingredienserna i en skål för sig.
2. Smält smör och låt svalna. Blanda de torra ingredienserna i en skål för sig.
3. Vispa ägg och socker pösig och vänd försiktigt ner de torra ingredienserna till en jämn smet.
4. Häll i smöret och rör tills smöret har "försvunnit" i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca en kvart.
5. Smält medan smöret till kokostoscatäcket och häll i övriga ingredienser och blanda till en jämn smet. Låt koka i ett par minuter. Häll smeten på den färdiggräddade kakan och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills täcket fått fin gyllenbrun färg.
6. Skär kakan i fyrkantiga bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar