fredag 17 februari 2012

Kokostoscakaka

Kokostoscakaka eller "falsk tosca" som det också burkar kallas består av seg kladdkaka och ett sött kokostoscatäcke -  jättegod och snabb att göra :).
 Kaka:
    200 g smör
    4 st ägg
    5 dl strösocker
    3 tsk vaniljsocker
    1 dl kakao
    3 dl vetemjöl
    Nypa salt
   

Kokostoscatäcke
    200 g kokosflingor
    1 dl ljus sirap
    1 tsk vanillinsocker
    2 dl strösocker
    1.5 dl vispgrädde
    75 g smör

1. Förbered först en långpanna genom att klä den med bakplåtspapper och sätt ugnen på 200°C.
2. Smält smör och låt svalna. Blanda de torra ingredienserna i en skål för sig.
3. Vispa ägg och socker pösig och vänd försiktigt ner de torra ingredienserna till en jämn smet.
4. Häll i smöret och rör tills smöret har "försvunnit" i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca en kvart.
5. Smält medan smöret till kokostoscatäcket och häll i övriga ingredienser och blanda till en jämn smet. Låt koka i ett par minuter. Häll smeten på den färdiggräddade kakan och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills täcket fått fin gyllenbrun färg. 
6. Skär kakan i fyrkantiga bitar.

Inga kommentarer: