Hej allihopa! Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för den dåliga uppdateringen men jag har precis som alla andra studenter haft mycket på schemat månaden innan sommarlovet. Men jag kan säga att jag har bakat ganska mycket ändå (dock inte tagit kort på allt på grund av att min kamera varit tillfälligt försvunnen). Bland annat har jag gjort maränger, rabarberkaka, några tårtor plus att jag har ägnat mig åt sockerkonst, främst blommor och rosor (något som jag inte har hållt på med på ett bra tag). Här kommer iallafall ett busenkelt recept på franska chokladmaränger.
Hemligheten med att få marängerna frasiga
och blanka på utsidan och sega inuti är att de ska vispas kraftigt under
sjudande vatten.
10 stora eller ca 30 små
Ingredienser
7 äggvitor
5 dl socker
150 g mörkchoklad (marabous duger)
2. Bryt chokladen i bitar och smält chokladen över vattenbad eller i mikron.
3. Rör ner den smälta chokladen några gånger (viktigt! för det strimmiga utseendet).
4. Beroende på om du vill ha små eller stora maränger väljer du din sked och klickar ut smeten på bakplåtspapper.3. Rör ner den smälta chokladen några gånger (viktigt! för det strimmiga utseendet).
5. Grädda i mitten av ugnen i 130 C° i ca 50-60 minuter (beroende på storlek).
2 kommentarer:
Mycket bra blogg! Du beskriver det så detaljerat att det blir svårt att misslyckas! Skall besöka denna fler gånger!
Tack så mycket! Alltid lika roligt att höra positiva kommentarer! :)
Skicka en kommentar